Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben na ziek zijn terug aan het terug keren in mijn werk ,ik heb een contract van 37ur per week .mijn leidinggevende meld mij steeds voor te weinig uur herstel .Ik werk nu 20uur en ben iedere week aan het opbouwen ,maar ik sta voor20% hesteld bij haar dit moet al 50% zijn .In 2010 heeft zij mij nadat ik mij voor 100% hersteld gemeld ook maanden voor 5% ziek gemeld gehouden. Kan ik hier iets mee

Beste vraagsteller,

Uw leidinggevende meldt u administratief hersteld voor een beduidend lager percentage. In beginsel heeft dit voor uw salaris geen gevolgen, maar het klopt uiteraard niet. Indien u voor de helft in uw eigen arbeid weer aan het werk bent (en dus niet arbeidstherapeutisch), dan moet uw leidinggevende het percentage aanpassen als u dat wenst.

Overigens heeft het voor u een voordeel. Indien u een dag vrij neemt, neemt u voor 20% verlof, ipv 50% verlof. Misschien moet u dat uw werkgever uitleggen.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor u reactie,omdat ik 5 April 1jaar ziek ben krijg ik maar 70% van mijn salaris.Als ik al voor 50% werk krijg ik hierover ook betaald .Mijn leidinggevende weigerd mijn uren per week aan te vullen ,ik heb haar nu een brief gestuurd en om een uitdraai van mijn herstel melding gevraagd.Ik krijg het idee dat zij mij weg wil hebben.mijn leidinggevende houd zich niet aan afspraken en spreek steeds met dreigende taal als er niemand in de buurt is.


Nu snap ik het probleem beter. Om redenen van anonimiteit, kunt u beter uw naam in dit forum weghalen, Deze site is voor een ieder zichtbaar en toegankelijk.

U heeft er goed aan gedaan een brief te sturen. Is de bedrijfsarts overigens betrokken bij uw reintegratie? Misschien kunt u daar een afspraak mee maken en het hersteldpercentage met hem/haar vaststellen.

Als u juridische hulp wenst kunt u -als u bent ingelogd- direct contact opnemen om de zaak verder te bespreken.

Succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

IK heb juridische hulp van de abvakabo .Ik moest op 14-03-2013 op gesprek met mijn leidinggevende en werd daarbij verrast want ook personeelszaken zat daarbij ,dit onaangekondigd.Ik werd tijdens dit gesprek onwel van de spanning en ben op de grond gaan liggen .Mijn leidinggevende en personeelszaken zijn de kamer uit gelopen en hebben mij gewoon laten liggen en melde dat ze 10 minuten later wel terug zouden komen.Ik heb op 28-03-2013 een nieuw gesprek gehad en zou een jurist van de bond ter begeleiding mee krijgen naar dit gesprek .
27-03-2013 belde deze jurist dat ik dat gesprek wel allen kon voeren en ik moest daarna maar weer contact met haar opnemen.Ik heb nu weer alles voor haar op papier gezet en wacht op haar reactie.Ik heb recht op deze hulp ben al 30 jaar lid van de bond .
vriendelijke groet



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag