Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben moeder van een zoon van 16 jaar. Ik ben de gezaghebbende ouder. Echter, mijn zoon woont bij zijn vader en die is ook degene die de kinderbijslag ontvangt. Nu is mijn zoon tijdelijk in een instelling geplaatst en kreeg ik een brief van het LBIO voor onderhouds bijdrage. Maar omdat mijn zoon bij zijn vader woont en die ook degene is die de kinderbijslag ontvangt kan ik hem verantwoordelijk houden voor de bijdrage.
Maar hoe moet dat als hij straks misschien definitief in een instelling geplaatst word, wie is er dan verantwoordelijk voor de kosten ? Mijn ex omdat mijn zoon daar het laatst heeft gewoond of ik, omdat ik als enige het gezag heb ?
Als dat laatste het geval is, kan ik dan eisen dat mijn ex ook het gezag voor de helft op zich neemt ( nu verdomd hij dat ) zodat hij ook aansprakelijk gehouden kan worden voor de kosten ?
Bedankt alvast

In beginsel is de ouder met het gezag de verantwoordelijke. Een ander dwingen via de rechter om gezag te nemen, bestaat voor zover ik weet niet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus dan blijft het feit dat ik als enige ouder alle financiele verantwoordelijkheid hebt en niet mijn ex die hem wel erkent heeft en waar hij ook al 1.5 jr woont ?
Bedankt voor uw antwoord



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag