Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben met een buitenlander in het buitenland getrouwd maar ik ben al een paar maanden terug met de kinderen in Nederland. Nu kwam ik erachter dat hij de scheiding in het land waar we getrouwd zijn nooit heeft doorgezet, wel gaat hij door met schulden maken, helpt geen cent met de onkosten van de kinderen en loop ik ook tegen de problemen op dat ik hier in Nederland als getrouwd aangezien blijf worden door de belastingdienst. Hij kan dit jaren volhouden dus ziet onze toekomst er niet vrolijk uit. Wat kan ik doen om toch de scheiding door te zetten waarvan ik alles een paar maanden geleden al heb getekend of in ieder geval hier aan te kunnen tonen dat ik geen enkel profijt heb van zijn inkomen.

Beste vraagsteller,
allereerst denk ik dat u aan de belastingdienst kan doorgeven dat u weliswaar getrouwd bent, maar duurzaam gescheiden leeft. Dan bent u elkaars fiscale partner niet meer.
Als u Nederlandse bent zou u wellicht zelf de scheiding kunnen aanvragen in Nederland, ik adviseer u echt specialistische hulp in te schakelen, denk aan advocatenkantoren met internationale echtscheidingservaring!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgens de belastingdienst is duurzaam gescheiden in 2013 niet meer geldig. Dit is over gegaan in scheiding van tafel en bed. Ik kan aantonen dat wij allebei de documenten een paar maanden geleden hebben getekend, maar helaas wilt hij dit niet verder doorzetten dus kan ik ook geen bewijs van tafel en bed geven omdat de papieren wel op de juiste locatie liggen maar zonder zijn ja woord niet naar de rechtbank gestuurd mogen worden.


Beste,
de belastingdienst of degene die u te woord heeft gestaan heeft u mogelijk verkeerd geinformeerd. Als uw man niet kiest om binnenlands belastingplichtig te zijn in Nederland stellende dat hij die keuze al heeft, bent u geen fiscale partner meer van elkaar. Niet omdat u duurzaam gescheiden leeft maar omdat u in Nederland staat ingeschreven en hij in het buitenland woont.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag