Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


ik ben in mei aangehouden voor een winkeldiefstal die ik niet gepleegd heb. ik was iemand tegengekom en in de winkel, die schijnt iets gestolen te hebben zonder dat ik dat in de gaten had. ik heb in het verhoor bij de recherche gezegd dat ik niet wist hoe die persoon heet en niet wist waar die woont, nu heeft die persoon een brief gehad met een oproep om te worden vehoord als verdachte voor dezelfde zaak op het politiebureau. Wat dit betekent voor mij? ik ben tijdens mijn verhoor door de hulpofficier van justitie direct in vrijheid gesteld, omdat ik 35 minuten na de winkel verlaten te hebben elders buiten op het plein van het winkelcentrum aangehouden ben en er niks van diefstal afkomstig bij mij is aangetroffen, de andere persoon is helemaal niet aangehouden omdat ik alleen was en de persoon alleen in de winkel tegen was gekomen en daarna onze wegen weer zijn gescheiden.

Beste vrager,

Vooralsnog betekent de oproep van de andere persoon niets voor u. Als die persoon een belastende verklaring over u aflegt, dan kan het zijn dat de politie u nog eens wil horen. Ik raad u aan om dan hetzelfde verhaal te vertellen als u eerder deed.
Hoe dat ook zij, gelet op het feit dat er verder (zo lees ik) weinig tot niets is dat bewijs tegen u kan opleveren, denk ik dat u er niet veel meer van zult horen. Mocht dat toch anders zijn, neemt u dan even contact met mij of een andere advocaat op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de persoon is van plan zich te beroepen op zwijgrecht, heeft dit nog gevolgen voor mij?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag