Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben in januari een huurwoning in betrokken. Na twee dagen daar te hebben gewoond kwam ik er achter dat de woning heel erg gehorig is. Ik kan de bovenboren normaal horen praten en o.a. ook sex hebben, erg vervelend. Nadat ik dit heb aangekaart bij de verhuurder gaf hij aan dat ik in een woning anno 1949 woon en dat dit daarbij hoort. Dit vind ik niet kunnen. Wat kan ik verwachten van mijn verhuurder in dit geval? Kan ik betere isolatie van mijn plafond eisen/verwachten?

U mag verwachten:
- dat de woning aan de eisen van het Bouwbesluit voldoet voor bestaande bouw (u kunt die eisen opvragen bij de gemeente waar u woont);
- dat ook in een oude woning, de huurders rekening houden met elkaar.

Of er sprake is van onaanvaardbare overlast, kan ik niet goed beoordelen, maar als er inderdaad sprake is van bovenmatige overlast, is de verhuurder verplicht u daartegen te beschermen en de overlastgevende bovenburen aan te spreken op hun verplichting om geen overlast te geven. Het is overigens wel lastig om uw aanspraken te 'verzilveren', want het bestaan van geluidsoverlast is moeilijk aan te tonen (overlast is een subjectief begrip). De naleving van het Bouwbesluit (geluidsisolatie van de verdiepingsvloer) is wél een hard gegeven. Mocht blijken dat de vloer niet voldoet, dan kunt u afdwingen dat de vloer wordt aangepast zodat die aan de eisen voldoet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag