Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik ben gescheiden en weer opnieuw getrouwd . ik verdien 2,500 euro en mijn vrouw 600 euro, we hebben een huurhuis van 800 euro en gas water en licht 150 euro, ziekenfonds samen 250 euro. verzekeringen zoals wa en brand enz . dan tv en telefoon en internet 90 euro in de maand en een auto dus ook een verzekering en belasting , hoeveel moet ik mijn exvrouw in de maand aan alimentatie betalen?? er zijn geen kleine kinderen

Deze vraag is zo niet te beantwoorden. Ook alle financiƫle gegevens van uw ex vrouw zijn van belang en zij moet een behoefte hebben aan een alimentatie ten laste van u. Met andere woorden: het initiatief ligt bij haar en zij zal moeten stellen waarom zij behoefte heeft aan een door haar genoemd bedrag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze werkt een paar uur in de week. voor we gingen scheiden was het een paar uur per dag. nu gooit ze het op dat ze niet meer kan werken, ze krijgt huursubsidie. ze krijgt kostgeld van 2 zonen, ze heeft een vriend waar ze veel is. Ik moet nu 900 euro betalen, en kom niet meer rond met 2.500 huur 800,-alimentatie 900, ziekenfonds 145, gas licht en water ongeveer 150, tv, telefoon en internet 90 euro is al 2085 euro en dan heb ik het nog niet gehad over een auto, verzekering, belasting benzine of over nieuw kleding, mijn vrouw verdient 600 euro daar moet ook ziekenfonds vanaf, de medicijnen wat er elke maand moet komen, en nog een paar kleine dingetje we hebben niet meer als 400 euro om van te leven, we hebben een advokaat in handen genomen toen dat is 5 jaar geleden, dat heeft ons ongeveer 35.000 euro (was geld van mijn vriendin (vrouw nu) wat zij van haar exman had gekregen)gekost en we zijn niets opgeschoten daarmee, we hebben nu niets meer achter de hand voor onze oude dag, alleen wat er nu elke maand binnen komt, extra rekeningen kunnen we niet meer betalen.


Ik weet niet of zij een advocaat in de armen heeft genomen en u reeds betrokken bent in de procedure maar het lijkt toch zinvol om verweer te voeren. U kunt een herberekening laten maken en verweer in de rechtbank voeren. Dat kan alleen met een advocaat. Zo is de wet. Hier kunt u zien of u in aanmerking komt voor een gefinancierde advocaat door de staat. Ik werk ook op die basis net als vele anderen. http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,Inkomensgrenzen.html U kunt mij rechtstreeks mailen of het juridisch loket bellen voor een advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo. ik ben getrouwd met X ik wil ook heel even wat zeggen. Het is zo oneerlijk wat er hier allemaal is gebeurd. even in het kort. de (ex)vrouw van Y kreeg een vriend 2 jaar lang was dat zo tot dat X mij leerde kennen en ook weer gelukkig wilde worden, hij heeft van alles geprobeerd om het goed te regelen, maar zijn (ex)vrouw heeft van alles gedaan wat niet netjes was.We hebben helemaal niets meer .het is een heel verhaal en ik kan uren bezig blijven met typen, ik zou U het liefs een keertje willen bellen als dat zou mogen, We kunnen geen advokaat meer betalen, maar misschien heeft U nog een goed raad voor ons,


Nee mevrouw, zo werkt het helaas niet. Ik adviseer om een advocaat in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

jammer we kunnen geen advokaat betalen. mijn Man verdient iets meer in het jaar dan 35.000 euro , maar als je niets achter de hand hebt is iets extra.s niet meer te betalen.

fijn weekend


U heb ik gewezen op de mogelijkheid van gefinancierde rechtshulp. Misschien komt hij in aanmerking voor subsidie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag