Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben gescheiden en mijn ex-man belooft dure dingen aan mijn dochter zoals bijvoorbeeld een bijdrage in de helft van de reissom en nu een rijbewijs. Hij doet dit zonder overleg ter legen en komt er uiteindelijk op dwingende wijze mee op de proppen dat ik de helft van zijn toezeggingen moet betalen.
Ik ben van mijn mening dat hij dit vooraf hoort te overleggen.
Ben ik verplicht om de helft van zijn toezeggingen te betalen?

Ik weet niet of u dochter op dit moment minderjarig is ja of nee. Maar als uw dochter minderjarig is dan moest u samen met uw ex-echtgenoot op grond van de wet verplicht een ouderschapsplan opstellen. In het ouderschapsplan moeten in ieder geval afspraken staan over hoe u de zorg en opvoeding verdeelt of hoe u elkaar informatie geeft over belangrijke onderwerpen.

Wat betreft uw vraag of u verplicht bent om de helft van de toezeggingen van uw ex-echtgenoot te betalen hangt ook af van wat u samen met uw ex-echtgenoot hebt afgesproken betreft reizen en rijbewijs in het ouderschapsplan. Als u daarover geen afspraken hebt gemaakt of als uw dochter meerderjarig is, dan bent u niet verplicht om de helft van zijn toezeggingen te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag