Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben geopereerd aan een aneurysma. Hierbij is naar mijn mening door een anesthesist een fout gemaakt, waardoor ik een partiële dwarslaesie heb opgelopen. Na vele jaren wachten werd deze zaak door een rechter doorgegeven aan een mediator, die moest bepalen wie van de twee verzekeringen gelijk had. Ik had/kreeg geen gelijk. Na controle bleek, dat de mediator de opleider was van de anesthesist, terwijl de mediator aan de rechter via zijn deskundigenbericht meldde, dat zijn oordeel "onpartijdig" was geweest??? Mijn advocaat raadde me aan, om deze uitspraak niet te blokkeren, omdat de betreffende rechter anders boos zou worden, hetgeen in mijn nadeel was. Ik heb dit dan ook niet gedaan. Hierna kwam het oordeel, dat ik moest accepteren, dat ik deze zaak verloren had. Toen ik de betreffende rechter hierover benaderde liet die mij weten, dat ik de mogelijkheid had gekregen om te reageren, maar dat ik dit niet had gedaan. Hij kon niets meer voor mij doen en gaf mijn advocaat aan, om dit verder met mij te bespreken. Vanaf het begin heb ik aangegeven, dat er vele manco's in het deskundigenbericht en ook in de verslaglegging daarvoor. Dit zou volgens mijn advocaat later aangekaart worden, hetgeen nu dus niet meer gebeurt en voor mij kennelijk alle wegen zijn afgesloten.

Ik kan mij voorstellen dat de beslissing van de rechter voor u heel teleurstellend is . Het lijkt er op dat er een definitief vonnis van de rechtbank is. In dat geval heeft u de mogelijkheid om binnen 3 maanden hoger beroep in te stellen. Doet u dat niet binnen 3 maanden dan is het vonnis van de rechtbank onherroepelijk. Dus zelfs al zou de deskundige niet onpartijdig zijn geweest dan kunt u niets meer daartegen doen als u niet of niet op tijd hoger beroep heeft ingesteld.

Beoordeel dit antwoord:

Als ik uw bericht goed lees is er een deskundigenbericht ( door u mediator genoemd ) geweest. Deze heeft geoordeeld dat er geen fouten zijn gemaakt. U bent het hier niet mee eens en geeft aan dat de deskundige de arts kende en dus kennelijk niet helemaal onpartijdig heeft geoordeeld. Normaal gesproken krijg je de gelegenheid om op het rapport te reageren. Dat is kennelijk niet gebeurd.
Ik weet niet of er inmiddels een definitief vonnis ligt maar wat u nog zou kunnen proberen is aan te geven dat er zwaarwegende argumenten zijn om het rapport terzijde te schuiven. als dit wordt gehonoreerd gebruikt de rechtbank het deskundigenrapport niet. Het zwaarwegende argument is dan dat de deskundige niet onpartijdig kan zijn geweest omdat hij de opleider was van de anesthesist. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ontving onderstaand bericht van mijn advocaat: “Onze medisch adviseur heeft gereageerd op het concept van de deskundige. Dit was wat te vroeg???. Wij moeten eerst aangeven of u het rapport wel of niet blokkeert. Als u het rapport blokkeert kan een rechter daar de consequenties aan verbinden die hij/zij gerade acht. Dit is dan ook veelal geen verstandige optie. Zal ik de deskundige bevestigen dat u het rapport niet blokkeert en hem vervolgens verzoeken alsnog inhoudelijk op de reactie van onze medisch adviseur in te gaan?”
Ik heb dit toen gedaan, waarna bleek, dat ik verder niet meer kon reageren op het rapport. Toen ik vervolgens via de griffier, de rechter wilde wijzen op zijn verantwoordelijkheid m.b.t. het aanstellen van een onpartijdige deskundige, kreeg ik dit bericht: "Omdat de deskundige in juni nog steeds niet inhoudelijk had gereageerd op mijn e-mail, heb ik de advocaten van partijen gebeld en gevraagd naar de stand van zaken. Van een van de advocaten (wellicht bent u dat geweest) heb ik toen vernomen dat de procedure is geschikt, waardoor de rechtbank van oordeel is dat het toesturen van het concept naar partijen niet langer relevant is. Ik heb dit aan N.N. bij e-mail van 28 juni jl. laten weten.
Bijgevoegd stuur ik u ter illustratie een kopie van het e-mailverkeer.
Voor de rechtbank is hiermee de procedure afgedaan. Ik verzoek u het vorenstaande met uw cliënt op te nemen en ga er van uit dat ik u hiermee naar behoren heb geïnformeerd.
Mijn advocaat heb ik hierna niet meer gesproken.


Blokkeren betekent dat u de arts verbiedt om het rapport door te sturen aan partijen. Dat is inderdaad vaak niet verstandig.
Als ik het goed lees heeft de medisch adviseur van u wel naar de zaak gekeken en het rapport beoordeeld. Heeft u dit ook ontvangen?
Is de procedure daarna geschikt? Is daar met u overleg over geweest? Graag hoor ik van u. U mag mij ook direct mailen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag