Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben (gemotiveerd) in bezwaar gegaan tegen een boete van het CJIB voor een verkeersovertreding. Nu heb ik beslissing op mijn bezwaar gehad van de Officier van Justitie. Daarin staat in 1 zin dat alles overwegend mijn bezwaar ongegrond is. Deze wordt echter niet gemotiveerd. Kan de OvJ volstaan met 1 zo'n zin, of moet hij dat gemotiveerder toelichten?

Nee dat kan natuurlijk niet. U kunt in beroep gaan bij de kantonrechter.

Beoordeel dit antwoord:

De OvJ moet inderdaad wel gemotiveerd en onderbouwd antwoord geven op zijn afwijzing van uw bezwaarschrift. Meestal doen ze dit ook daar het verplicht is. Het is vaak een kweste van goed lezen wat er in uw brief staat vermeld.
Uiteraard als uw bezwaarschrift is afgewezen kunt u in beroep gaan bij de Rechtbank. Na de bezwaarprocedure kunt u bij afwijzing nog in beroep gaan bij de Kantonrechter. Let op: Dit moet u doen BINNEN 6 weken na dagtekening van de afwijzing van uw bezwaar. Let op dat u het BEWIJS MOET LEVEREN dat de overtreding NIET begaan is. Kunt u dit niet, dan heeft uw beroep geen kans. Bij het beroep moet u het boetebedrag betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag