Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben er vrijdag achter gekomen dat mijn loonstrook over de afgelopen jaren niet klopte.
Ik ben bij een nieuwe werkgever begonnen met hetzelfde loon, en hou nu meer netto loon over??
Mijn loonstrook die gemaakt is door het SCAB klopt niet??
Wie kan / moet ik hiervoor aansprakelijk stellen?
Tevens heb ik de laatste 5 jaar mijn belasting teruggave ingevuld deze klopt dan ook niet, het brutoloon klopte wel alleen mijn nettoloon niet, kan ik deze nog laten corrigeren bij de belastingdienst??

Geachte vraagsteller,

Het hoeft niet perse zo te zijn dat het niet klopt. Er kunnen andere omstandigheden zijn waardoor U nu netto meer overhoudt. In ieder geval kunt U dit bij uw oude werkgever aankaarten. Indien het namelijk niet klopt, dan dient uw werkgever alsnog het te weinig betaalde salaris te betalen. U dient dit wel zo snel mogelijk te doen, gezien de verjaringstermijn.

Met betrekking tot uw vraag omtrent de belastingdienst heb ik het idee dat in de aangifte juist altijd opgave wordt gedaan van het brutoloon en dat het nettoloon niet zo van belang is. Ik kan dit echter mis hebben. Mocht het wel van belang zijn, dan kunt U dit de belastingdienst melden. Zoals de aanslagen niet definitief zijn, zijn wijzigingen mogelijk. En anders komt het wel bij de aangifte in het jaar dat U het geld van uw oude werkgever krijgt.

Nogmaals: eerst uitzoeken of er wel iets mis is en daarna kijken naar de consequenties.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de reactie.
Zal eerst het een en ander uitzoeken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag