Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben een nederlander en woonachtig in het buitenland
ik ontvang aow en een pensioen uit nl,beter gezegd ontving
er is beslag gelegd op beide uitkeringen door een deurwaarder
ik ontvang nu helemaal niets en kan dus niet meer in mijn levensonderhoud voorzien als ik goed ben geinformeerd heeft men als men in nl woont recht op een minimumuitkering
geldt dit niet voor als men in het buitenland woont ?
ik kan natuurlijk terugkeren naar nl en daar een uitkering aanvragen maar ik heb dan een adres nodig of kan ik als '' zwervende" ook een uitkering om te voorzien in mijn levensonderhoud aanvragen
bij voorbaat dank voor uw reactie

In NL geldt inderdaad een beslagvrije voet. Voor mensen, die in het buitenland wonen geldt die beslagvrije voet helaas niet. U kunt de deurwaarder wel vragen een redelijk bedrag per maand buiten het beslag te houden. U kunt hem daartoe dus niet dwingen.

Wanneer u in NL woont heeft u recht op de beslagvrije voet, ook wanneer u geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Wel moet u zich dan ergens inschrijven als dakloze en ook feitelijk in die plaats of regio verblijven. Doet u dat niet, dan geldt dat niet. zodra u in NL woont wordt dus een deel van de AOW en het pensioen weer uitbetaald.

Beoordeel dit antwoord:

Als u de kosten van levensonderhoud kunt aantonen kunt u via een advocaat de kantonrechter in nederland verzoeken u maandelijks een bedrag te laten houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag