Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben een gastouder aan huis. De vraag-Ouder is de opvangadres waar ik werk. Zowel ik als de Ouder zijn erg ontevreden met de huidige gastouderbureau. We willen overstappen naar een andere gastouderbureau. Maar er staat dit in haar contract met de huidige gastouderbureau.

Zelfstandige voortzetting
Indien de Ouder door bemiddeling van het Gastouderbureau tot stand gebrachte en de bij het Gastouderbureau ingeschreven gastouder uitgevoerde kinderopvang, binnen de termijn en een jaar na beeindiging van de kinderopvang met betreffende gastouder buiten het Gastouderbureau om voortzet, is de Ouder op eerste verzoek een selectieverzoek van 1.500 euro excl. BTW aan het gastouderbureau verschuldigd.

De vraag is hoe kan de Ouder zich ontbinden van de huidige gastouderbureau? Wij (de Ouder en ik) willen graag samen verder.

Dat kan alleen als het gastouderbureau daarmee instemt. Alleen een ontevredenheid over het bureau is onvoldoende. Mocht er sprake zijn het zeer ernstige niet naleven van het contract door het gastouderbureau dan kan dat ook reden voor ontbinding zijn maar dat wordt zeker niet snel aangenomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Met andere woorden: we zitten vast met de huidige gastouderbureau! We kunnen wel opzeggen, maar we kunnen niet samen verder na de opzegging. Een "sneaky" manier om klanten aan het contract te binden, vind u niet?


Dit lijkt misschien sneaky maar is een heel gebruikelijke manier. Helaas waren er namelijk in het verleden ouders die probeerde om nadat ze via het gastouderbureau in contact waren gekomen met de opvangouders om rechtstreeks afspraken te maken om op die manier onder de kosten van het gastouderbureau uit te komen. En het gastouderbureau moet juist leven van de maandelijkse bijdrage die zij ontvangen. Maar ik snap wel als u niet tevreden bent dat het een wurgcontract lijkt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw advies en tijd. Ik ben weer een stuk wijzer geworden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag