Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben directeur aandeelhouder van BV. Nu gaat mijn mede-directeur scheiden en wordt er een onderzoek gedaan inzake pensioen en aandelen. Ik wordt door extern onderzoeker de vraag gesteld om mijn jaaropgave en salarisstrook. Dit wordt niet aan mij gesteld maar aan mede-directeur. Moet ik de stukken nu afgeven ?

U hoeft uw jaaropgave en salarisstrook niet te verstrekken want u bent werknemer en werknemers kunnen niet verplicht worden tot het verstrekken van dit soort informatie bij een scheiding van een andere werknemer. De mede directeur moet zijn jaaropgave en salarisstrook wel verstrekken want zijn ex echtgenote heeft recht op die informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ook al heeft het onderzoek te maken met pensioen in eigen beheer en de aandelenverdeling.


Ik neem aan dat het pensioen in eigen beheer door de mede directeur is bijgehouden door hem zelf of door het bedrijf. De aandelenverdeling is neem ik aan toch ook bekend en niet afhankelijk van uw jaaropgave of salarisstrook. Daarom hoeft u die gegeven niet te verstrekken tenzij maar dat kan ik mij niet voorstellen dat de benodigde informatie alleen via uw jaaropgave en/of salarisstrook kan worden opgevraagd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

oke bedankt voor info. Ik ga dit zo voorleggen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag