Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben al 2,5 jaar met een civiele bodemprocedure bezig die alsmaar met uitstel wordt vertraagd. In een tussenvonnis ben ik in het gelijk gesteld, maar de rechter wil nog door experts de hoogte van de schade-eis laten bevestigen waarvoor overigens al een taxatie was van een beëdigd taxateur. Ook dit wordt telkens uitgesteld. Met de tegenpartij is echter de vorm van expertise (taxatie) overeengekomen zoals dat door beiden is ingediend. Vraag: kan ik de rechter berichten dat ik van mening ben dat hier sprake is van onredelijke procesvertraging? En kan ik mijn advocaat hiertoe opdracht geven?

Helaas duren rechtszaken soms heel lang. Dat is in uw geval helaas ook zo. De rechter berichten dat er sprake is van onredelijke procesvertraging heeft niet veel zin. Blijkbaar is de rechter van mening dat de taxatie door de beëdigd taxateur niet voldoende was en wil hij dat er een andere expert wordt benoemd. Dat zal niet veranderen door een mededeling dat er sprake is van onredelijke procesvertraging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Op verzoek van de rechter is in dec. 2012 door eiser (ik) en tegenpartij een voorstel ingediend voor namen van beëdigd taxateurs. De tegenpartij was het nl. niet eens met de hoogte van het taxatiebedrag. De rechter heeft daarover geen uitspraak gedaan.De rechter zou dus akkoord moeten gaan met deze taxateurs en een datum voor de taxatie moeten gaan bepalen. Dit is nu al 3x uitgesteld bovenop 7x uitstel van het eerdere vonnis. Elke keer laat de rechtbank weten dat het 'te druk' is. Uit uw antwoord begrijp ik dat niets dit kan bespoedigen ondanks dat het hier een 'formaliteit' betreft.


Nee u kunt daartegen niets doen. Ik loop daar zelf helaas ook tegen aan dat het blijkbaar zo druk is bij rechtbanken dat ze vonnissen blijven uitstellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag