Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben al 13 jaar met een Amerikaan getrouwd. We hebben 2 kinderen. Ik ben in april naar Nederland gekomen om te kijken of we als gezin hier bij mijn familie eens konden wonen en werken. Hij is dus nog in Amerika. Hij is van gedachte veranderd en wil nu misschien scheiden. Mijn vraag is, kan hij eisen dat de kinderen en ik terug komen? Kan hij eisen dat de kinderen niet in Nederland mogen wonen? Welke rechten heb ik? Mijn kinderen hebben allebei ook Nederlandse paspoorten. Ik wil ook zeggen dat mijn man een verslaving heeft gehad die begon voordat we ons eerste kind hadden. Hij heeft 5 deze verslaving gehad achter mijn rug. Hoe sterk staat hij?

Beste vraagsteller,
heeft u ook een huwelijk naar Amerikaans recht?
Heeft u een rechtskeuze gemaakt indien er zich een conflict zal voordoen?
Is uw huwelijk in Nederland erkend?
Als een echtscheiding de enige optie is, is het inzake binationale verzoek tot echtscheiding beter uw verzoek eerder in te dienen dan uw man. Dat is echter pas mogelijk als u zes maanden in Nederland verblijft en u toekomstige Nederlandse toekomstplannen kan aantonen.
Verder raadt ik u aan met een specialist op dit gebied een afspraak te maken omdat u misschien graag wil kiezen voor echtscheiding op basis van Nederlands recht omdat dat bijvoorbeeld voordeliger is.

Beoordeel dit antwoord:

Als u niet definitief hebt gekozen om in Nederland te blijven en het is aanvankelijk bij een tijdelijk verblijf gebleven dan kan het zijn dat uw man mogelijk een beroep kan doen op het feit dat u de kinderen hebt overgebracht of daar houdt buiten hun woonplaats. Hebben zij officieel hun woonplaats in Nederland? Zo niet, dan zullen zij waarschijnlijk eerst weer terug moeten naar de VS. In de VS moet dan een procedure worden gevoerd om toestemming te krijgen om hun gewone verblijfplaats in Nederland te hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag