Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 6 maanden ziek vanwege, volgens mij en mijn omgeving en artsen, werkgerelateerde burnoutklachten. De bedrijfsarts erkent dit niet en acht mij in staat om te gaan reïntegreren. De werkgever heeft daartoe ook een belastbaarheidsonderzoek laten plaatsvinden. De arbeidsdeskundige die dit onderzoek (provocerend onprofessioneel geprek van 1,5 uur!) deed concludeerde in het rapport dat ik niet ziek ben! Op basis van dit rapport , dat vol onwaarheden en vreemde conclusies staat,heeft mijn werkgever besloten dat ik moet starten met reïntegreren. Tijdens mijn laatste bezoek aan de bedrijfsarts heeft deze mij geadviseerd een deskundigheidsoordeel van het UWV aan te vragen omdat ik het niet eens ben met de gang van zaken. En omdat ik daadwerkelijk ziek ben. Terwijl we wachten op de utislag van het DO van het UWV zou de reintegratie dan gestopt moeten worden leek mij, de bedrijfsarts was het eens. Toch werd mij vandaag tijdens een koffiebezoek aan mijn werkplek een plan van aanpak onder mijn neus gedrukt dat ik maar had te tekenen anders zou ik op mijn salaris gekort worden, het zou dan werkweigering zijn. Ik heb getekend maar voel me er niet goed bij, voel me onder druk gezet en wordt daar nog zieker van. Mag de werkgever op deze manier omgaan met een burnout patient en mag de werkgever de reintegratie doordrukken op het moment dat er een bezwaar gemaakt wordt tegen het rapport waarop zij zich baseerd en er een onderzoek van het UWV in het verschiet ligt? Wat is de weg?



Gezien uw situatie met vele van belang zijnde onbekende aspecten acht ik het niet verantwoord om hier een advies te geven.
Het is in uw geval veel beter om persoonlijk met een arbeidsrechtjurist te overleggen wat wijsheid is.

U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:

Als u wilt overleggen kunt u contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek met een jurist die gespecialiseert is in verzuim en reintgratie situaties. Ik help u hier graag bij.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag