Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben 26 november mijn man verloren door een fout van onze huisarts.
Nu is mijn vraag wat moet en kan ik hiermee, ik vindt dat dit niet ongestraft kan blijven.

U kunt een klacht indienen bij de regionaal klachtencommissie. Een klachten coördinator neemt dan contact met u op en zal proberen de klacht op te lossen. U kunt er ook voor kiezen om een tuchtzaak aanhangig te maken bij het regionaal tuchtcollege. Het tuchtcollege kan de arts als hij een ernstige fout heeft gemaakt ook een maatregel opleggen. U kunt ook rechtstreeks de huisarts een aansprakelijkheidsstelling sturen en schadevergoeding claimen. Artsen zijn hiervoor verplicht verzekerd en de verzekering van de huisarts zal de behandeling van de zaak dan ook op zich nemen.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Op de eerste plaats gecondoleerd met het overlijden van uw man.

Zoals mr. Martens opmerkt zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een tuchtklacht indienen bij het regionaal tuchtcollege. Afhankelijk van de omstandigheden van het geval kunt u wellicht ook aangifte doen bij de politie c.q. het Openbaar Ministerie als zullen die niet snel overgaan tot vervolging. Ook kunt u de huisarts aansprakelijk stellen.

Omdat dit soort medische zaken altijd lastig zijn adviseer ik u om contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat. In een eerste gesprek kunt u vertellen wat er precies gebeurd is, waarna een inschatting kan worden gemaakt van de kansen en risico's.

Indien u in de omgeving van het Westland (Den Haag-Rotterdam) woont, dan sta ik u graag bij. U kunt via de link 'direct contact' contact met mij opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag