Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 15 juni begonnen met werken met een nul uren contract bij het bedrijf krijgen ze per 4 weken uitbetaald en iedereen heeft zijn loon gehad 10 juli maar ik niet en heb hierover contact opgenomen met salaris administratie hun zeggen dat ik het pas krijg bij de volgende uitbetaling van 7 augustus dat betekent dat ik dus altijd een salaris achterloop maar ik heb deze maand ook gewoon mijn rekeningen te betalen. Kan ik hun hier op aanspreken of staat het bedrijf in hun recht?

De werkgever is verplicht het loon te voldoen telkens na afloop van het tijdvak waarover het loon op grond van de arbeidsovereenkomst moet worden berekend. Het tijdvak voor voldoening mag niet korter zijn dan een week en niet langer dan een maand.

Het is dus onterecht wat uw werkgever doet. Indien uw meer vragen heeft, kunt u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie maar hoe bedoeld u precies met telkens na afloop van het tijdvak?
wat u eigenlijk precies met het tijdvak bedoeld? heb er gister weer even over gesproken en hun zeggen dat dat hun manier van uitbetalen is bij een nul uren contract toen heb ik ook gezegd maar als dat niet in mijn contract staat of mij tijdens mijn gesprek is verteld verwacht ik gewoon mijn loon tegelijk te krijgen met de rest. Vind het maar raar


Met "telkens na afloop van het tijdvak" betekent, bijv. na een periode van vier, drie of twee weken dient de werkgever uw loon uit te betalen. In een arbeidsovereenkomst is dat tijdvak vastgesteld, en de werkgever moet zich daaraan houden.

Indien uw meer vragen heeft, kunt u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag