Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurcontract voor bepaalde tijd loopt af na 2 jaar, nieuw contract?

Hoi, mijn huurcontract in mijn huidige (particuliere) woning voor bepaalde tijd loopt af per 1 augustus 2022. Mijn huurbaas heeft gevraagd of ik interesse heb om hier nog langer te blijven wonen. Mijn antwoord hierop is ja. Mijn veronderstelling is dat dit nieuwe contract automatisch een moet worden voor onbepaalde tijd. Echter mijn huurbaas geeft de suggestie om een nieuw contract voor 12 maanden af te sluiten. Maar dit kan volgens mij helemaal niet om dat ik al een contract voor bepaalde tijd dan al heb gehad? Hoe denken jullie hierover?

Alvast bedankt!

Daar heeft u in beginsel gelijk in.

Het kan nog wel uitmaken wat voor soort ruimte u huurt (zelfstandige woonruimte of onzelfstandige woonruimte) en of er sprake is van een bepaald type huurcontract (bijvoorbeeld jongerencontract e.d.).

Een huurcontract voor 2 jaar loopt automatisch af als de verhuurder u uiterlijk 3 (en ten laatste 1) maand voor het einde schriftelijk laat weten dat hij de huur niet wil voorzetten.

Als u dus een (nieuw) contract aangeboden krijgt voor 12 maanden heeft u normaal gesproken automatisch een contract voor onbepaalde tijd (zelfs al staat er boven het contract dat het om een duur van 12 maanden gaat).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft, de zaak verder wenst te bespreken en/of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag