Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Huishoudelijk regelement niet nageleefd vanwege (niet vast gelegde) 1 jaar anciënniteit

1 april 2020 ben ik begonnen bij mijn huidige werkgever. Hierbij heb ik een arbeidscontract en huishoudelijk regelement ondertekend voor 1 jaar. Na 1 jaar zijn we overeen gekomen dat we met elkaar verder willen en is mijn contract voor vast verlengd.
In het huishoudelijk regelement staat een jaarlijkse inflatie correct en een aanpassing van het individuele salaris afhankelijk van de beoordeling.
Deze heb ik beide niet ontvangen om de volgende 2 redenen;
1. Vanaf kalenderjaar 2017 is er beslist om de salaristoekenning anders in te vullen en dus geen vaste jaarlijkse loonindexatie meer toe te passen. Het totale budget, van die vaste jaarlijkse loonindexatie en het resterende budget dat werd gebruikt voor individuele loon aanpassingen, wordt sindsdien volledig ingezet in functie van het evaluatiesysteem.  dit schrijven was voor mijn tijden was ik niet van op de hoogte. Dit heb ik nooit ontvangen of ondertekend.
2. Nieuwe werknemers komen hier het eerste jaar indienst nog niet voor in aanmerking, dus per april 2022 zal je hier wel voor in aanmerking komen, bij de evaluaties over fiscaal jaar 2021  ook dit staat nergens omschrevenen was ik niet van op de hoogte. Ik ging ervan uit dat mijn salaris per 1 april aangepast zou worden o.b.v. mijn prestatie en de inflatie.

Hier ben ik het niet mee eens en denk dat dit onrechtmatig is. Ik vraag me af op grond van welke rechten/plichten ik mijn recht kan halen (zonder dit juridisch uit te vechten). Ik ben erg tevreden met mijn werkgever en wil geen negatieve sfeer. Echter wil ik wel mijn recht halen bij de afdeling HR.

Ik ben benieuwd naar uw advies.

Het is afhankelijk van wat er precies in de stukken staat.
Is het huishoudelijk reglement dat u heeft ontvangen voor zo ver u weet aangepast na 2017 en is dezelfde versie via het bedrijf beschikbaar?
Daarnaast is het belangrijk of er in uw contract iets staat over (uitsluiting van) loonsverhoging. Tot slot is het nog belangrijk om te weten of er sprake is van een CAO.

Als dit allemaal niet zo is heeft u een overeenkomst met regels ondertekend en zijn er geen wijzigingen bekend gemaakt. Dan zou er gesteld kunnen worden dat u in ieder geval dit jaar recht heeft op een dergelijke loonsverhoging (mede afhankelijk van de beoordeling).

U zou HR nogmaals kunnen verzoeken, met informatie op basis van bovenstaande vragen, om loonsverhoging. Het ondertekenen van een vast contract wordt vaak gebruikt als moment om loon te verhogen. Als dit bij u niet het geval is geweest kunt u dit als extra motivering gebruiken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag