Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi,

Wij hebben ons opgegeven voor een hondencursus incl. 1 theorieavond. Wij hebben keurig betaald. Na de theorieavond kregen wij de algemene voorwaarden voor de groepslessen opgestuurd. Helaas zijn wij het niet eens met de voorwaarden, terwijl we dus al betaald hadden en het "product" al gedeeltelijk afgenomen is. Ik neem aan dat wij recht hebben op het resterende cursusgeld als wij afzien van de verdere cursus. De tegenpartij heeft tot nu toe nog niet gereageerd met ons verzoek om restitutie. Staan wij in ons recht?

De algemene voorwaarden mogen niet nadat de cursus al begonnen is overhandigd worden. Die algemene voorwaarden zijn dus niet van toepassing. Dat wil overigens niet zeggen dat de overeenkomst daarmee niet meer bestaat en u dus het cursusgeld terug kunt vragen. Dat is onder meer afhankelijk van waar u het niet mee eens bent en of dat nu de voorwaarden niet van toepassing zijn dat er aan in de weg staat dat u de cursus daarom niet meer kunt volgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat om de volgende voorwaarde waar wij het niet mee eens zijn: De cursusleidster bepaalt dat tijdens de cursus de hond niet gecorrigeerd mag worden (in welke zin dan ook)en als de cursist dat wel doet, zij het recht heeft om de cursist van verdere deelname aan de cursus mag uitsluiten, zonder restitutie. Wij zelf zijn het daar niet mee eens en vinden dat je een hond af en toe echt wel nee mag verkopen(we hebben het hier echt niet over straffen). We respecteren haar denkwijze maar de consequentie die er aan vast zit vinden wij nogal bruut en niet passen. Zeker niet als je dat pas te weten krijgt als we al betaald hebben. We zijn het dus niet eens met die consequentie die zij oplegt.


Er een dergelijk essentieel verschil van inzicht en dat was u niet duidelijk bij het sluiten van de overeenkomst. Dan is er op onjuiste gronden een overeenkomst tot stand gekomen (dwaling) en kunt u de overeenkomst beƫindigen en moet het geld aan u worden terug betaald.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Helemaal duidelijk. Bedankt!


Reactie van de vraagsteller

Nog een vraag....
Na herhaaldelijk verzoek tot restitutie hebben we de helft van het betaalde cursusgeld op onze rekening terug ontvangen met het bijschrift "na aftrek van de gemaakte kosten". Wij weten namelijk helemaal niets van onkosten van de kant van de cursusleidster in deze zaak. Mogen deze "kosten" zomaar ingehouden worden?


Nee dat mag niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag