Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hoi, ik heb net zo pas een meid ontmoet. We praten enorm goed met elkaar. Zoals ik het kan zien word ze op den duur wel m'n partner. Wederzijds is het precies hetzelfde.

Nu is het zo ik heb haar online ontmoet, daar gaf ze aan dat ze 18 jaar was, wat blijkt nu wat ik net zo pas heb gehoord dat ze 16 is. Ik wil graag verder met haar wat opbouwen, maar ik zit nu met haar leeftijd heel erg in me maag. Ik zelf ben 23 jaar.

Op verschillende sites heb ik al naar informatie gezocht maar niks werd me echt precies duidelijk met betrekking tot de wet en regel geving.

Kan ik een uitgebreide en duidelijke informatie krijgen wat wel en wat niet strafbaar is.

Gr. Anoniem

Dag anoniem,
het meisje is 16 en daarom is vrijwillige seks niet verboden, zie http://www.wetrecht.nl/seks-met-minderjarigen/. Sommige handelingen zoals verleiding op internet , worden uitgezonderd van vrijwilligheid en laten sporen achter. Oppassen dus daarmee!

Beoordeel dit antwoord:

Sex met minderjarigen is over het algemeen verboden, zelfs als de minderjarige vrijwillig aan de handelingen meewerkt. Vrijwillige seksuele handelingen met minderjarigen die zestien jaar of ouder zijn, zijn in beginsel NIET verboden volgens de wet. Sommige handelingen zijn echter EXPLICIET verboden, waardoor ook de mogelijkheid om sex te hebben met minderjarigen van 16 of 17 jaar oud flink worden ingeperkt. Zo is bv. het maken van porno met deze leeftijdsgroep VERBODEN. Maximum straf: 4 jaar gevangenisstraf. Dus oppasssen wat je doet, zowel op sexsueel als emotioneel gebied.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank jullie wel, dat jullie gereageerd hebben. Het gaat mij om de echte liefde, en niet om andere dingen. Ook al zou de meid ouder zijn als 18 ga ik er ook niet op in.

Vanuit mijn oogpunt gaat het enkel om liefde, en meer ook niet. Maar zoals ik dus begrijp is een relatie wel geaccepteerd, maar op vele vlaklen van de seksualiteit is het verboden in de leeftijdscategorie 16, 17 jaar.

Maar wat word er volgens de wet verstaan onder beginsel. Zelf hadden we dan na aanleidong van dit ook over het onderwerp seksualiteit gepraat. We wouden hier anders al mee wachten tot de 18 jaar grens is bereikt om geen gevaar te lopen.

Wij willen echt enkel en alleen gaan voor een relatie op een normale en wettelijk geaccepteerde manier.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag