Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoi, ik ben 23 jaar en heb vanaf mijn 18de nooit zorg toeslag ontvangen. Kan ik dit nog krijgen? ik heb wel altijd sinds 2007 netjes mijn belasting opgegeven over mijn inkomsten. En ik heb sinds mijn 18de altijd netjes mijn zorgverzekering betaald.

Beste vraagsteller,

Over 2012 kunt het nog met terugwerkende kracht krijgen, van de jaren daarvoor niet. U moet uiteraard aan de voorwaarden voor toeslag voldoen. U vraagt zorgtoeslag 2012 aan via de belastingdienst (met Digid code).



Beoordeel dit antwoord:

geachte vraagsteller,

over het jaar 2012 kunt U dit nog met terugwerkende kracht aanvragen (uiterlijk 1 september 2013) Voor de jaren daarvoor is helaas een aanvraag niet meer mogelijk, tenzij U voor dat jaar bijvoorbeeld nog uitstel voor aangifte van de inkomstenbelasting heeft.

met vriendelijke groet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb helaas geen uitstel, kan ik dit nog wel op een manier krijgen? Als ik via toeslagen.nl mijn zorgtoeslag over 2012 probeer terug te vragen geeft ie aan dat ik dit voor 1april had moeten doen.. Dus hoe kan ik dit terug vragen met terug werkende kracht? Ik heb met de belasting dienst gebeld en het is voor hun teveel moeite mij dit uitteleggen en verwijzen mij steeds door naar de website en dat het na 1 april dus niet meer kan. En over de terug werkende kracht willen ze vrij weinig los laten..


http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/aanvragen_en_wijzigen/aanvragen/toeslag_2012_aanvragen

Ik zie toch echt 1 september als deadline...

Beoordeel dit antwoord:

Vergeet even het verhaal over uitstel.

Als u inlogt met digiD, ziet u aan de rechterkant ' ik wil zorgtoeslag aanvragen'. U vult in vanaf 01-01-2012. Er wordt een opmerking gemaakt, maar ook een verwijzing naar 1 september 2013. U kunt de pagina gewoon invullen en op de 'aanvragen' drukken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag