Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe kan ik geld terugvragen waar ik recht op had i.v.m. uitkering?

Ik heb al een hele tijd geleden een uitkering gekregen van de Gemeente Den Haag. In die tijd ben ik samen met mijn vader verhuisd naar Gemeente Rijswijk en heb toen gebeld ivm het omzetten van mijn uitkering. Dit zou volgens hun allemaal geregeld worden en goed gezet worden.

Ik heb hier toen verder niet meer naar gekeken aangezien ik toen best jong was. Uiteindelijk een paar maanden later kreeg ik via via de brief dat ik alles moest terugbetalen omdat ik het vanuit de verkeerde gemeente had gekregen (Den Haag ipv Rijswijk). Ik heb er jaren over gedaan om alles terug te betalen aangezien ik er ook een boete overheen had gekregen van 100%.

Nog steeds ben ik van mening dat ik toen recht had op die uitkering, ik werkte 3 jaar voor hetzelfde bedrijf en hun hebben mij geen vast contract gegeven en moesten mij toen laten gaan dus ik ben ook niet zelf weggegaan. Dat de gemeente een fout maakt met het verstrekken vanuit de juiste Gemeente is denk ik niet helemaal mijn probleem. Ik zou het dan ook heel fijn vinden dat ik gewoon mijn geld terug krijg, al is het alleen maar het normale gedeelte en niet de koste van de boete. In totaal was het een bedrag van 7600 euro incl boete.

Graag hoor ik wat ik hiermee kan doen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag