Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan de huur van een studio bij nieuwe bewoner ineens 100 euro duurder zijn?

Mijn dochter heeft per 1 juni een kleine studio ( zelfstandige woonruimte) gehuurd in een pand in Nijmegen dat bewoond wordt door in totaal 13 mensen ( ieder met zeflstandige studio). De vorige bewoonster betaalde 554,88 euro ( incl. 120 euro voor service- en stookkosten).
We hebben het huurcontract ontvangen waarin de huurprijs nu 654,75 bedraagt ( incl. 125 euro voorschot voor service- en stookkosten).
Op mijn -telefonische- vraag hoe deze verhoging van 100 euro kan, kreeg ik als antwoord dat het te maken had met een belastingregeling waarbij zij dit bedrag moeten rekenen omdat het anders geen zelfstandige woonruimte is ( en je dus ook geen huursubsidie kan aanvragen). Bij navraag bleken anderen in het pand echter gewoon huursubsidie te krijgen dus ik begrijp dit argument niet goed. Ik heb nogmaals gevraagd om verduidelijking via de mail en kreeg als reactie dat "het echt te ver ging om het nu allemaal nog een keer uit te leggen". Ik zou graag weten of dit inderdaad kan ( heb eventuele bewijzen van de vorige huurster bij de hand). Mvg,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag