Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hierbij een vraag over mijn 0-uren contract.

Ik ben pas geleden mijn vorige baan kwijtgeraakt. Dit doordat mijn contract moest worden omgezet in een vastcontract maar door de huidige crisis niet kon.
Hierdoor heb ik een uitkering via het uwv.
Nu heb ik echter een 0 uren contract gekregen en heb in mijn arbeidsovereenkomst een proeftijd van een maand waarna het contract overgaat in een half jaar contract.
Nu heb ik het echter niet naar mijn zin op mijn werkplek. En wil het liefst mijn baan opzeggen. Maar kan dit zonder dat het invloed heeft op mijn uitkering. Uiteraard ben ik al hard op zoek naar een andere baan. Als ik niet voordat de proeftijd om is een andere baan vind zit ik vast aan 2 maanden opzegtermijn. Daarbij komt ook dat mijn oude werkgever mij terug mag en wil nemen na 3 maanden en 1 dag. Dit is op 10 mei. mijn proeftijd loopt af op 17 april. Wat moet ik doen nu?

Beste vraagsteller,

Als u nu alvast met uw oude werkgever schriftelijk een arbeidsovereenkomst aangaat per 10 mei a.s., kunt u uw arbeidsovereenkomst in uw proeftijd met uw huidige werkgever opzeggen. Als u weinig loonverlies wilt, kunt u wachten tot de laatste dag van de proeftijd en dan 3 weken overbruggen zonder salaris. Wellicht kunt u het UWV aangeven dat u een herleving wilt van uw WW tussen 17 april en 10 mei. Misschien wordt u wel gekort op uw WW, maar als u uw kwestie goed verwoordt bij uw werkcoach lukt het u misschien toch om deze 3 weken een kleine aanvulling te krijgen.

Veel succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw snelle en vooral duidelijk antwoord.
Ik ga contact opnemen met mijn vorige werkgever en vragen om alvast een schriftelijke arbeidsovereenkomst.

Met vriendelijke groet,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag