Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hierbij een vraag omtrent een 0-contract.
Op dit moment ben ik werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie op basis van een o-urencontract. Dit contract loopt per 1 Augustus 2013 af. Vanaf 1 April is het de bedoeling dat ik een zwangerschapsverlof ga vervangen van 34 uur per week. Dit tot en met het einde van mijn contract. Destijds is zowel mondeling als schriftelijk een apart contract toegezegd wbt het zwangerschapsverlof. Dit omdat het UWV deze maanden financiert zo is mij verteld. Nu heb ik een brief gekregen waarin staat dat ik binnen mijn 0-uren contract 34 uur vast ingeroosterd wordt. Ik heb voor deze overeenkomst niets getekend en alleen deze brief ontvangen van P&O. Mijn vraag is of dit wettelijk is toegestaan en ze mij niet gewoon een tijdelijk contract van 34 uur moeten aanbieden? Aangezien ik met mijn 0-uren contract geen vakantie-dagen, +/- uren opbouw ect.

Beste vraagsteller,

Ik denk dat de brief die u gehad heeft, gezien moet worden als een aanvullende arbeidsovereenkomst tot en met 1 augustus 2013. Deze aanvulling op uw huidige contract houdt in dat u 34 uur per week gaat werken. Overigens hoort u natuurlijk vakantierechten op te bouwen, maar die kunt u nadien vorderen (als u die niet vanzelf op uw loonstrook terugziet).

Ja, het is dus toegestaan om een dergelijke aanvulling overeen te komen en dat hoeft niet perse een arbeidsovereenkomst te zijn, zoals u die vaker heeft gezien. De bedoeling van partijen telt in deze, zoals duidelijk is wanneer, hoelang etc.

Uw 0-uren contract in zijn algemeen roept echter wel vragen op, maar die kunnen aan bod komen als we direct met elkaar in contact treden.

Hoop u alvast op weg te hebben geholpen.



Beoordeel dit antwoord:

Aanvulling,

Kijkt u goed naar de arbeidsovereenkomst en de Cao ten aanzien van het all-in loon.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag