Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hi, ik heb sinds 1 juni 2010 een min/ max contract van 3/26 uur in de boekhandel. Tot maart van dit jaar heb ik structureel 3 dagen per week gewerkt en vanaf maart 4 dagen per week. Graag zou ik nu een gewoon contract krijgen voor 4 dagen per week zodat ik niet iedere maand zelf m'n uren in hoef te leveren en m'n baas niet kan 'vergeten' mij te betalen. Iets wat al meerdere malen voorgekomen is. Heb ik hier recht op of niet?



Ja, omdat u (al veel) langer dan 3 maanden werkzaam bent voor deze werkgever en al die maanden structureel 3 en inmiddels al ruim 5 maanden 4 dagen hebt gewerkt, is sprake van een rechtsvermoeden van arbeidsomvang van het gemiddelde aantal uur van de laatste 3 maanden.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Doomernik,

Dank voor uw snelle antwoord! Het heeft mijn vraag volkomen beantwoord. Ik zal het meenemen naar mijn werkgever. Indien nodig, dan neem ik zeker weer contact met u op. Nogmaals bedankt!


Graag gedaan en veel succes!


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag