Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hey,mijn vriendin is na 1 jaar samenwonen,op mijn adres ingeschreven vertrokken op 15/5,waarheen....?paar nachten bij vrienden,paar nachten in auto,tot nu heeft ze nog geen nieuw adres.
Ik heb melding gemaakt bij politie,aangifte dat ze mijn woning verlaten heeft.
Ik kreeg daar de raad om een aangetekend schrijven naar haar te doen met de melding om een nieuwe woonplaats te zoeken en dat haar spullen indien ze er niet om kwam,naar kringloop of containerpark gingen,1 maand na haar vertrek.
Ok,naar welk adres vroeg ik aan politie.
Antwoord was;het adres waar ze ingeschreven is,dus eigenlijk naar mijn huis.Heb haar verschillende keren gemeld,gevraagd of ze om haar post zou komen.Tot nu toe is alles van post hier nog,dus vanaf 15/5 tot 9/8.Aangetekende zending is natuurlijk ook teruggekomen.
Wat doe,of mag ik nu met haar spullen doen??
Mvg bedankt

Kennelijk is de relatie verbroken. De ex heeft geen expliciete daad verricht waaruit blijkt dat ze afstand heeft gedaan van haar eigendommen. Echt een heel slecht advies van de politie! Zou een klacht overwegen. Ik zou de spullen nog even opslaan als ze niet in de weg staan. Als u de spullen opslaat bij een soort van Shurguard dan kunt u de kosten op haar verhalen. Dat wil zegen als ze weer opduikt. Spullen weg doen zou ik nu nog dus niet doen. U kunt bij de gemeente aangeven dat uw ex weg is. Ze wordt dan van uw adres verwijderd na verloop van tijd als adres in onderzoek is genomen. Post retourneren naar afzenders met vermelding "vertrokken, onbekend adres".

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte,
Bedankt voor deze inlichting,dacht al aan zoiets als opslagruimte.Dat mag in een priveloods ook gestockeerd worden waarschijnlijk?Tot hoelang kan ze aanspraak maken op haar spullen,staat er daar een wettelijke termijn op?


Houdt u rekening met 5 jaar en ja u mag ook opslaan in een schuur of priveloods oid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag