Stel vraag

Wonen, Buren

Zakelijk


Het volgende probleem doet zich voor:
Huurder en verhuurder hebben een contract getekend waarin de huurprijs 650,- bedraagt. Het gaat hierom een appartement waarbij de energielasten op naam van de verhuurder staan omdat het appartement boven een leegstaande winkel is en alles op 1 meter zit. Tijdens het tekenen van het contract is afgesproken dat er aan voorschot voor energie 175,- per maand wordt betaald. Dit bedrag komt bovenop de kale huurprijs van 650,- euro. Dit is niet in het contract opgenomen maar mondeling overeengekomen in het bijzijn van de huurder/verhuurder, makelaar en begeleider van de huurder. Wel is er met pen in het contract geschreven dat het voorschot uit 175,- euro bestaat. Nu wil de huurder de 175,- niet betalen omdat het niet in het contract vermeldt staat maar dit is wel mondeling overeengekomen.
Wie heeft hier gelijk?

In het algemeen geldt afspraak is afspraak, maar hier is er sprake van een/gedeelde meter. Wanneer de huurder niet over zijn eigen meter beschikt dient de gemaakte totale kosten verdeeld te zijn via een afgesproken verdeelsleutel (maatstaf) of een verdeelsleutel die de Huurcommissie redelijk vindt.

Indien het niet lukt het probleem tussen partijen op te kunnen lossen, kunt u de Huurcommissie verzoeken een uitspraak daarover te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag