Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


het volgende is mij overkomen.

In 2011 heb ik een gastric bypass operatie ondergaan en ben vervolgens 50 kilo afgevallen. Hierdoor is er een huid overschot ontstaan waar ik behoorlijk last van had, mijn huisarts heeft mij door verwezen naar een plastisch chirurg, we hebben de ziekte kosten verzekering om toestemming gevraagd om een buikwand correctie uit te laten voeren en de toestemming gekregen plus de volledige vergoeding. Deze vergoeding wordt alleen gegeven als er een medische noodzaak is en uiteraard nog een aantal criteria maar die zijn in deze zaak niet relevant. 14 mei j.l. ben ik geopereerd. Nu krijg ik te horen van mijn leiding gevende dat ik daar verlof voor moet inleveren omdat het mijn eigen keuze is geweest deze operatie te ondergaan. Het gemiddelde verzuim bij deze operatie is 6 weken. Hij zei dat ik 3 weken doorbetaald krijg en de andere 3 weken zijn voor me zelf. Ik ben het daar niet mee eens omdat er een medische reden is voor deze operatie en ik dus gewoon ziek ben. Er komt nog bij dat er 2 weken na de operatie een infectie is opgetreden met daar bij een ziekenhuis opname van 3 dagen. Kunnen jullie mij vertellen hoe dit precies zit en waar ik het eventuele reglement of afspraak kan vinden waarin dit is geregeld en of dit eigenlijk wel is geregeld, in de cao kan ik hierover niets vinden wel dat er afspraken met de OR gemaakt kunnen zijn omtrent ziekte verzuim. Verder vraag ik mij dan af, als dit zo is, of de ziekte wet regels dan wel voor mij gelden als ik in ”mijn eigen tijd” ziek ben.

In afwachting van jullie antwoord,

Met vriendelijke groet

Beste vraagsteller,
uw vraag is nog niet beantwoord, excuus daarvoor.
Om te weten wat uw rechten zijn moet u het toepasselijk arbeidscontract of cao erbij pakken. Mogelijk bent u oproepkracht en is bijvoorbeeld de ziektewet van toepassing voor de tijd die uw werkgever op grond van arbeidsafspraken niet doorbetaald. Dus wat is uw dienstverband, vast , tijdelijk of oproep, en welk Cao is van toepassing?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een vast dienst verband met een min max contract van 12 tot 24 uur en de Cao voor de zorg en verzorgingshuizen is voor mij van toepassing



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag