Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Het rijbewijs van een vriend van mij had eigenlijk een jaar of 6 geleden ingeleverd moeten worden. Hij had nl. drank op en hij had iemand in elkaar geslagen. Zijn rijbewijs had hij in moeten leveren en hij had een taakstraf gekreken. Hij heeft echter nooit zijn rijbewijs ingeleverd en hij heeft ook de taakstraf niet gedaan. Hij is echter verhuisd en heeft zich hier nooit meer mee bezig gehouden totdat de politie hem 2 jaar geleden vond. Vervolgens moest hij 2 weken in de gevangenis zitten omdat hij niet op is komen dagen bij de taakstraf. Inmiddels was zijn rijbewijs al flink verlopen en is hij bij een arts geweest. Rijbewijs is hij nu al bijna 2 jaar kwijt en hij wacht nog steeds op documenten om hem te kunnen verlengen. Echter met weinig succes. Ondertussen pakt hij wel af en toe toch mijn auto voor kleine stukjes. Zelf ben ik daar niet zo blij mee omdat zijn rijbewijs nog steeds niet in orde is. Wat zijn de gevolgen als hij 1. gewoon aangehouden wordt en zijn rijbewijs niet kan laten zien. 2. Als hij een ongeluk veroorzaak. Alvast bedankt voor uw antwoord

Rijden zonder rijbewijs als dat is ingevorderd is een misdrijf. De officier van Justitie bepaald dan de straf.
Als hij een ongeval veroorzaakt is hij niet verzekerd en moet hij de schade dus volledig zelf betalen. Daarnaast zal hij dan ongetwijfeld strafrechtelijk vervolgd worden en hoogst waarschijnlijk voor de rechter moeten komen die bepaald of hij naar de gevangenis moet of dat hij alleen een geldboete en taakstraf krijgt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor het snelle antwoord. En wat zouden de gevolgen zijn voor mij als hij een ongeluk veroorzaakt in mijn auto en alletwee de partijen schade hebben aan de auto?
Nogmaals heel erg bedankt.


Als u toestemming geeft om in uw auto te rijden dan betaalt de verzekering de schade aan uw auto niet. De schade aan de auto van de ander zal de verzekering wel betalen maar die kunnen ze weer terughalen bij de chauffeur en bij u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag