Wonen, Buren
Particulier
Meer concreet: de loonkosten van een kok die voor ca 12 % van de eigenaren komt koken.
Dat lijkt mij sterk. Heeft de VVE hier een besluit over genomen? Of gebeurt dit 'gewoon', zonder VVE-besluit?
Reactie van de vraagsteller
Ik heb de vraag wat kort gesteld. Maar het is een situatie die vanaf de start van de VVE bestaat. Dus een nieuw gebouw, met wat luxere appartementen met een uitgebreid servicepakket. Waaronder een keuken waarbij een kok wordt ingehuurd om te koken.
Dus voor de duidelijkheid, de kopers waren ervan op de hoogte op het moment van aankoop van het appartementsrecht. Waarbij de verwachting was dat een flink deel van de eigenaren gebruik zou maken van de kookservice. Hierdoor zouden de kosten per eigenaar relatief laag zijn.
Na een aantal jaren blijkt dat er slechts 12% van de eigenaren van de service gebruik maakt. Hierdoor zijn de kosten per eigenaar relatief hoog. (minder opbrengsten van de maaltijden betekent dat de inhuurkosten van de kok zwaarder drukken).
Blijft voor mij de vraag: in hoeverre is een individuele eigenaar/lid verplicht om via zijn servicekosten bij te blijven dragen in deze kosten. Kosten die eigenlijk buiten het wettelijk bepaalde doel van een VVE vallen.