Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Het betreft een scheiding van mijn dochter. In de beschikking van de voorlopige voorziening wordt tot 2x toe geschreven dat de kinderen 3 dagen bij de man verblijven, overige dagen bij de vrouw. De rechtbank ziet geen aanleiding hierin thans verandering in te brengen. Aan het einde van deze beslissing volgt dan:
De minderjarigen zullen in de even weken van woensdag uit school tot zaterdag 17.00 uur bij de man verblijven. In de oneven weken zullen de minderjarigen van woensdag uit school tot zondag 17.00 uur bij de man verblijven. Dit houdt in dat de man de kinderen nu zelfs 12.00 uur per week meer ziet. Mijn dochter heeft nu alleen een vrije zondag in de 2 weken met haar kinderen. ma en di school vanaf 15.30 wo om 8.00 uur smorgens gaan ze wederom naar school. De advocate vind dit zelfs onbegrijpelijk. In de herstelbeschikking is de rechtbank van mening dat er geen kennelijke fout is gemaakt. Hoe is dit mogelijk en wat kan mijn dochter doen. Dit is toch niet in het belang van de kinderen waar iedereen het altijd over heeft.

heel eenvoudig, met spoed wijziging voorlopige voorziening vragen.
J. Wouters

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw snelle antwoord. Vraag je deze wijziging zelf aan bij de rechtbank of moet de advocate dat doen?


Het antwoord van mr Wouters is in beginsel juist, maar dat wil niet zeggen dat het verzoek van uw dochter veel kans maakt. Artikel 824 lid 2 Rv is aan de orde wanneer het gaat om wijziging van een beslissing voorlopige voorzieningen. Hoger beroep is uitgesloten. Aan de orde moet zijn dat de omstandigheden na de dagtekening van de uitspraak in zodanige mate zijn gewijzigd of dat bij het geven van de beschikking voorlopige voorzieningen in zodanige mate van onjuiste of onvolledige gegevens is uitgegaan, dat, alle betrokken belangen in aanmerking genomen, de voorziening niet in stand kan blijven. De wetgever eist voor wijziging voorlopige voorzieningen dus verzwaarde gronden. Zijn die verzwaarde gronden niet gesteld, dan behoort de verzoeker niet-ontvankelijk te worden verklaard in zijn wijzigingsverzoek. Is van dergelijke verzwaarde omstandigheden niet gebleken, dan hoort het verzoek te worden afgewezen. Aldus verkrijgt een eenmaal uitgesproken voorlopige voorziening een bijzonder sterke positie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw zeer snelle reactie.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag