Stel vraag

Particulier


Het bedrag wat mijn ex moet terugbetalen is in overleg met mijn pro deo advocaat een bedrag geworden onder de heffing vrij vermogen. Dan waren er geen advocaatkosten voor mij. Ik heb dit zeer nadrukkelijk gevraagd aan mijn advocaat. Heb ook zwart op wit de bevestiging hiervan, ik zou geen advocaat kosten krijgen.

Nu krijg ik gisteren tot mijn schrik een bericht van Raad van Rechtsbijstand met de meededeling dat ik als nog advocaatkosten moet betalen omdat er was uitgegaan van een heffings vrij vermogen en niet van 50 % er van, dat is de grensvermogen.
Nu moet ik als nog alle advocaatkosten van 3 jaar lang zelf betalen. Mijn advo zelf zegt alleen dat ik bezwaarschrift kan aantekenen.
Ik heb nooit een rekening gezien, verschijnende keren omgevraagd maar omdat pro deo was, was het niet nodig.
heb dus ook geen idee hoe hoog precies dat bedrag dan ook is??

- Kan mijn advocaat dit zo maar doen?
- Heb ik ergens recht op?
- Welke stappen raad u mij aan?
- Is het mogelijk om het contract open te breken en als nog het bedrag te verlagen?
- Kan ik kwijtschelding aanvragen aangezien mijn contract niet wordt verlengd eind september?


Graag ontvang ik antwoord van u, ben een beetje radeloos aan het worden. Dacht na drie jaar hier klaar mee te zijn....

Als de advocaat zwart op wit heeft bevestigd dat er geen kosten voor u zijn dan adviseer ik u om de advocaat aansprakelijk te stellen en zo nodig een klacht in te dienen bij de deken van de orde van advocaten.

Beoordeel dit antwoord:

De advocaat kan een fout hebben gemaakt en dat heeft deze waarschijnlijk ook. Een klacht bij de deken is mogelijk maar lost niet altijd alles op. Meestal niet. Beter is om alvorens dat te doen, uw advocaat inderdaad aansprakelijk stellen; met hem in gesprek te gaan over een forse verlaging van de factuur, maar bovenal is uw advocaat verzekerd tegen beroepsfouten. Met andere woorden: de schade die u lijdt als gevolg van een foutieve voorlichting kunt u mogelijk vergoed zien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag