Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


heeft het zin te procederen tegen mijn ex-partner(niet gehuwd, geen samenlevingscontract/geen ger. partnerschap) die i.v.m. de hoofdelijke aansprakelijkheid eigen woning, nu, na 2 jaar zelfstandig te hebben gewoond, de helft van de woonlasten op mij probeert te verhalen, die hij altijd zelf heeft betaald(stilzwijgende overeenkomst)?

Er is een verschil tussen woonlasten en vermogensopbouw. Afhankelijk van de sort hypotheciare lening die er is verstrekt kun je stellen dat de aflossing vermogensopbouw voor de eigenaren betreft en de rente feitelijk de kosten van wonen betreft. Als u gezamenlijk eigenaar bent en er hebben aflossingen plaatsgevonden, dan is een rechter mogelijk van mening dat die aflossingen voor 50% voor uw rekening komen.
Natuurlijk ligt het anders als duidelijk iets anders is afgesproken. Als dit echter nergens uitblijkt en we uw "stilzwijgende overeenkomst" alleen op betalen door uw partner kunnen baseren is het erg van belang of er ooit per e-mail of iets dergelijks over is gecommuniceerd. Als er nooit een opmerking is gemaakt over delen van de kosten, terwijl u wel kon meebtalen en ook goed bereikbaar was, dan kan de stelling dat er stilzwijgend overeenstemming was wellicht succes hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag