Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heeft er iemand ervaring met het bezwaar maken bij het uwv bij een ontslagaanvraag op economische gronden. Werkgever is een winstgevend bedrijf. Met welke argumenten heb ik de meeste kans bij het UWV waarop ze geen vergunning af geven.

Uw vraag is moeilijk in zijn algemeenheid te beantwoorden. Als er een ontslag wordt gevraagd op economische gronden dan moet aangetoond worden met cijfers dat het bedrijfseconomisch niet verantwoord is om door te gaan met die werknemer(s). Dus blijkt dat er voldoende winst wordt gemaakt dan kunt u dat aanvoeren.
U kunt desgewenst juridische hulp inschakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u op de eerste plaats inhoudelijk bezwaar te maken tegen een ontslagaanvraag via het UWV. Bovenal adviseer ik u met behulp van een jurist inhoudelijk bezwaar te maken. Een procedure bij het UWV is op de eerste plaats een juridische procedure welke wordt beheerst door beleidsregels waaraan het UWV in principe gebonden is. Het is de kunst om het UWV hierop te wijzen. In het overgrote deel van de zaken wordt hieraan te gemakkelijk voorbij gegaan c.q. wordt in het geheel geen inhoudelijk verweer gevoerd.

Ik adviseer u met behulp van een jurist verweer te voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag