Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


heb ik altijd recht op een vergoeding als ik wordt ontslagen tijdens een reorganisatie die van de kantonrechter gaat???

Als u ontslagen wordt via de kantonrechter is het de kantonrechter die bepaald of u recht heeft op een vergoeding en hoe hoog die vergoeding is. De werkgever krijgt als er een vergoeding wordt toegekend trouwens altijd de kans om zijn verzoek tot ontslag weer in te trekken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dus het kan zijn met jaren ervaring dat je baas zo makkelijk van je af komt,en dat je met lege handen staat?? em ik welke gevallen wijst de rechter het meestal af dan?


De rechter wijst een vergoeding meestal af als het ontslag volledig aan de werknemer te wijten is. Als u ontslagen wordt via de rechter bij een reorganisatie wordt er meestal wel een vergoeding toegekend. Maar als er bij een reorganisatie via het UWV een ontslagvergunning wordt aangevraagd dan krijg je ook al heb je jarenlang ervaring geen vergoeding tenzij dit in een sociaal plan is afgesproken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor deze info,ben heel wat wijzer geworden en gamet gerust hart naar de kantonrechter


Ik wens u veel succes bij de kantongerechtsprocedure. Als u nog hulp nodig heeft bij de procedure bij de rechter dan ben ik graag bereid om daarbij te helpen. Vaak kun je de kosten van rechtsbijstand claimen bij de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de reorganisatie ging eerst via het uwv met een sociaalplan,aangezien mijn werkgever twee maal de vereekerde formulier overhandigde,hebben ze gezegt tegen ons dat het te lang duurt bij het uwv,we zijn bij het uwv 4,5 maand bezig geweest.nu na delange tijdligt het bij de kantonrechter,hier heb ik inmiddels een hele mapmet alle jaarcijfers van afgelopen jaar gekregen,ook staat er in waar op ik ben afgewezen tijdens mijn sollicitatie in het nieuwe functie huis,maar klopt niet helemaal omdat ik nog nooit een beordelingsgesprek heb gehad,en nu gaan ze in een half uur beslissen of ik wel geschikt ben,ook kwamen wij van een andere vesteging dus ze wisten niet waar wij goed in waren of wat je deed,ook worden ernog steeds mensen ingehuurd,dus onslag lijkt me allemaal heel raar,er wordt gewoon vies gespeeld.


Volgens mij heeft de werkgever een ontslagvergunning gevraagd op bedrijfseconomische gronden maar is dat niet verleend en probeert hij het nu via de kantonrechter. Wat u kans van slagen is kan ik niet beoordelen aan de hand van de informatie. Maar als u een rechtsbijstandverzekering heeft moet u die inschakelen. U kunt ook het juridisch loket inschakelen als u alleenstaand bent en minder dan € 25.000,- per jaar verdiend of als u een partner heeft samen minder dan € 35.000,- per jaar verdiend. Als u dat wenst ben ik ook bereid om u bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag