Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb bij nieuwe manager van mijn werkgever een verklaring moeten tekenen dat ik alleen nog binnen wet en regelgeving werk. Zo niet, is dit reden voor direct ontslag.
Werk er reeds 27 jaar, maar wordt nu ongerust over deze ondertekening.
Je kan toch nooit alle wetten kennen. Heb hier wel voor moeten tekenen. Doe ik dus iets wat haaks op de wetgeving staat, ben ik dan mijn baan kwijt?

Nee, want deze verklaring is zo algemeen. Iedereen moet binnen wet en regels blijven. Wgr mag niet zo maar ontslaan. Ik zou als ik u was wel nadere uitleg vragen waarom u dit moest ondertekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u iets doet wat strafbaar is, kan dit reden zijn voor ontslag. U hoort te weten wat u wel en niet mag doen als u in dienst bent bij uw werkgever. Voor sommige beroepsgroepen is het van wezenlijk belang dat zij van onbesproken gedrag zijn en blijven. Dus in sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat strafbare feiten begaan in privé tijd ook reden voor ontslag kunnen zijn.

Nu u iets ondertekend hebt, bent u akkoord gegaan met de mogelijke gevolgen. U kunt zich nog wel de vraag stellen of uw werkgever u dit had mogen vragen om te ondertekenen. Wilt u hier zekerheid over hebben adviseer ik u om contact op te nemen met in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor het snelle antwoord.
Zal e.e.a. nog een navragen bij werkgever


Succes en ben benieuwd naar reactie van uw wgr.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag