Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Zo'n 10 jaar geleden ben ik gescheiden van mijn toenmalige man. Hij was hierbij verplicht mee te betalen aan het onderhoud van onze twee dochters.

Echter is er in 2005 vastgesteld dat hij niet mee kon betalen aan hun onderhoud, aangezien hij op dat moment arbeidsongeschikt was en een te hoge uitkering had ontvangen die hij moest terug betalen.

Heden is het zo dat hij nog steeds niet meebetaald in hun onderhoud, maar hij wel weer in staat is om mee te betalen. Hij heeft gewoon een baan en daarnaast bij een andere vrouw nu ook twee kinderen. Daar tegenover leef ik van een inkomen van bijstandsniveau wegens arbeidsongeschiktheid.

Mijn oudste dochter is 22 jaar en is al uit huis. Mijn jongste dochter is 15 jaar en haar opvoeding komt geheel op mijn schouders. Ook de financiƫle kant. Wat is er mogelijk om hem toch nog te laten betalen voor het levensonderhoud van mijn jongste dochter? Vooral omdat zij vanaf september naar het MBO gaat.

Verder wil ik nog wel vermelden dat mijn beide dochters hun vader niet meer zien.

U zult een nieuwe procedure moeten aanspannen bij de rechter om de kinderalimentatie vast te laten stellen. Als u een eenvoudig inkomen geniet komt u waarschijnlijk in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp: http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,Inkomensgrenzen.html
Ik kan u en ben bereid u hierbij bij te staan. Ik raad u aan niet te lang te wachten. Voor uw oudste kunt u helaas niets meer ontvangen. Neemt u contact met mij op via de directcontactknop. Veel succes met uw keuze.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag