Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Wij hebben van de EON een jaarafrekening ontvangen waarin wij 800 euro bij moeten betalen. In een jaar tijd ruim 3200 m3 verbruikt (normaal gezien 1600m3). Dit komt door een schroef (gaslek) die vorig jaar september niet goed is dicht gedraaid door Q-energy. Q-energy zegt hier niet verantwoordelijk voor te zijn, terwijl het dus een medewerker van hen is. Kunnen we nog iets doen om ergens (een deel) ons geld terug te halen?

Beste vraagsteller,
Als u zeker van bent van hetgeen u boven stelt, begrijp ik de reactie niet: wie een wanprestatie pleegt is namelijk in principe aansprakelijk te houden voor de gevolgschade. Heeft u de mogelijkheid gehad om de schade te beperken, bijvoorbeeld doordat er een gaslucht in huis hing maar u geen onderzoek ernaar heeft gedaan?

Ik adviseer u een ingebrekestelling brief te sturen naar Q- Energie omdat deze wel zeker aansprakelijk is te houden voor fouten van zijn werknemers of opdrachtnemers en tevens daarin te verwerken een aansprakelijkstelling voor de gevolgschade zijnde 800 Euro. Met het schrijven van deze brief wilt u wellicht wat juridische bijstand: u mag mij direct contacteren en meer informatie sturen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag