Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
Wij hebben een huurhuis en willen graag, in plaats van een partytent in de tuin, een houten overkapping máken die niet aan het huis vast staat. Hij is dus afbreekbaar zonder dat er schade aan het huurhuis wordt aangebracht. Mag dat?

Met de verhuurder zult u geen problemen krijgen als de overkapping niet aan het huis vast zit. Wel is het verstandig bij de gemeente te vragen of er geen omgevingsvergunning moet aanvragen of een melding moet doen bij de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Als u een houten overkapping maakt, kan het als bouwen worden beschouwd en is dus inderdaad de vraag of het bestemmingsplan e.e.a. toestaat en of u een omgevingsvergunning (voorheen o.a. bouwvergunning genoemd)moet aanvragen en kunt krijgen. Bouwt u zonder e.e.a. te vragen, dan is er dus een risico op bestuurlijke handhaving (moeten afbreken).

Beoordeel dit antwoord:

Een dergelijk bouwwerk wordt al heel snel gezien als een bouwwerk, dus vergunningplichtig (ligt aan definitie in bestemmingsplan). het zou ook best een vergunningvrij bouwwerk kunnen zijn. Ligt o.a. aan de grootte van het achtererf en de hoogte van het bouwwerk (max. 5 meter). Het vergt dus wat meer gegevens om dit te kunnen beoordelen

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zojuist al bij de gemeente geinformeerd en als de overkapping onder de 2,5 meter blijft en niet verder dan 3 meter van het huis afsteekt dan is er geen vergunning nodig..... kan de woningbouw/verhuurder nu nog moeilijk gaan doen?


Ik zou zeggen zie antwoord boven van Robert Martens, maar voor de zekerheid, waarom niet ook nog even informeren bij de verhuurder?

Beoordeel dit antwoord:

Geen vergunningsprobleem, dan is de grootste horde al genomen. De verhuurder kan t.z.t. als de huur eindigt eisen dat u oplevert als gehuurd, in de oorspronkelijke staat. Verder kunt u in het huurcontract (en de algemene voorwaarden indien van toepassing) nalezen of er grenzen zijn gesteld aan wat u in deze mag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag