Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
WIj hadden onze woning verhuurd tot 1 maart jl., waarbij de huurder met onze goedkeuring de woning in de eerste week van maart leeg zou opleveren. Indien goederen nog niet verhuisd konden worden mochten deze tijdelijk in de kelder geplaatst worden. Huurder heeft hier niet aan voldaan en de woning pas op 28 maart leeggeruimd en de sleutels ingeleverd. In de tussengelegen periode hadden wij huurder meermalen aangesproken op de wanprestatie waarbij huurder op 21 maart heeft toegezegd de huur alsnog te zullen betalen. Dit is echter niet gebeurd. Als gevolg van dit handelen konden wij de woning niet per 1 april weer verhuren aangezien er een kleine verbouwing diende plaats te vinden. De woning is per 1 mei weer verhuurd.
Wij hebben in de eindafrekening naar de huurder de borg van 1 maand huur verrekend met de maand huur voor maart en nog een factuur gestuurd voor achterstallige gas/licht/water. Huurder heeft een tegenvordering ingediend voor de maand borg en deze verrekend met de gas/licht/ water, waardoor ex huurder een bedrag van ons vordert.
Inmiddels hebben wij aangekondigd de vordering bij non betaling uit handen te zullen gaan geven. De ex-huurder heeft inmiddels hetzelfde gedaan.
Wat is uw advies en hoe hard is onze vordering, danwel de vordering van de ex huurder?

Beste vraagsteller,
de woning moet bij het einde van de huur leeg worden opgeleverd; het feit dat u een kleine verbouwing wilde uitvoeren maakte dat .m.i niet anders. In het andere geval had u de huurder een compensatie moeten geven voor vermindering van het woongenot. De huurtermijnen behoeven niet per definitie op elke 1e te beginnen van de maand aan te vangen, het is dus nog maar de vraag of u - stellende dat u de gevolgschade wel zou kunnen verhalen- alle schade schade dan vergoed krijgt. Bovendien is uw punt zo sterk of zwak als deze bewijsbaar is of niet, ergens op papier staat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag