Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Sinds een jaar huur ik samen met een vriendin een zelfstandige woonruimte. Het huurcontract is door ons beiden ondertekend. Inmiddels ben ik toe aan een woonruimte voor mezelf en wil ik het contract opzeggen. Kan dit of moet mijn huisgenoot hier goedkeuring voor geven? Wat zijn de consequenties voor haar (buiten het feit om dat ze de huur alleen zal moeten gaan betalen)?

Huurders van woonruimte kunnen gemakkelijk opzeggen volgens de wet. Kijk even na of er een opzegtermijn in het contract staat. U kunt ook opzeggen "met inachtneming van de kortst mogelijke opzegtermijn" en een bevestiging vragen. Als u opzegt is de huurovereenkomst t.o.v. de vriendin daarmee niet geƫindigd. U kunt er zorgvuldigheidshalve op wijzen dat u niet opzegt namens de mede-huurder omdat u daarover geren zeggenschap heeft. Waarschuw de betreffende vriendin wel vooraf!

Consequentie voor de vriendin behalve dat zij enig huurder wordt? Daarmee heb je het al aardig benoemd. Ik weet niet wat de afspraken zijn m.b.t. de borg?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag