Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo Rechtswinkel,

Afgelopen weekend heb ik een busje gehuurd voor een verhuizing. We kregen een busje mee waarvan iets aan de versnellingsbak mankeerde. Na een rondje over de parkeerplaats bleek dat er bijna niet mee te rijden was, maar de verhuurder legde uit dat als we van de 1 naar de 3 zouden schakelen, het prima te doen was.

Degene die reed had af en toe moeite met de handelbaarheid van het busje. We hebben uiteindelijk schade opgelopen omdat met een volgeladen zwaar busje het schakelen moeilijker gaat of zoiets, dat hij dan sneller uit de versnelling schiet, en we een paaltje geraakt hebben.

De verhuurder wil nu alle schuld bij mij leggen en wil naast de borg van € 300 ook nog € 75 van mij houden en krijgen. Ik ben van mening dat een deel van de schuld ook bij de verhuurder ligt omdat hij een busje met een behoorlijk defect aan de versnellingsbak toch heeft verhuurd.

Wat is jullie inzicht in dit verhaal? Alvast bedankt!

De verhuurder had wellicht een beter busje aan u ter beschikking moeten stellen maar u hebt het busje wel aanvaard. Daarnaast heeft het raken van een paaltje in de eerste plaats te maken met remmen, in plaats van schakelen.

Ik adviseer in onderhandeling uit te komen op een 50/50-verdeling. Dat lijkt mij een redelijke uitkomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag