Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Op dit moment woon ik in een studio en betaal 599 euro aan huur geld. Mijn borg bedroeg 900 euro, Na een half jaar wilde ik de studio verlaten, maar dat was niet mogelijk omdat ik 1 jaar contract niet heb uitgehouden. Binnen 3 weken heb ik een nieuwe huurder gevonden die per 1 mei mijn studio overneemt. Omdat ik 1 jaar niet heb uitgehouden in de studio, wilt de vastgoed (w&d vastgoed) mijn borg van 900 euro niet terug betalen! Nu ben ik einde raad en wil ik mijn 900 euro natuurlijk terug. Wat zijn mijn rechten?

Als de verhuurder akkoord gaat met de huurovername dan moeten ze de borg terugbetalen uiteraard mits u aan uw verplichtingen heeft voldaan om de huur te betalen en de andere verplichtingen die u heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vraagsteller,

De verhuurder is overigens niet verplicht om deze toestemming te verlenen. Probeer het dus op te lossen om problemen achteraf te voorkomen.

uitgangspunt is en blijft dat U een overeenkomst heeft voor een jaar en dat U verplicht bent deze overeenkomst na te komen. Al het andere moet in overleg met de verhuurder.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw snelle reactie. In de contract staat niet dat de borg geweigerd mag worden, als ik mijn jaar contract niet uitzit. 1 mei komt hier een nieuwe jongen wonen, die dan ook 900 euro aan borg geld moet betalen.

Zelf zijn ze tot de dag van vandaag niet aan hun afspraken voldaan. In de huur zit internet en televisie. Na half jaar zijn de internet problemen nog steeds niet verholpen. Eerste maand zat ik er zelfs zonder, terwijl ik er voor betaal. Vervolgens is mijn badkamer 3 keer ondergelopen tot aan mijn woonkamer door een verstopte riool terwijl het nieuwbouw pand is en ik de eerste bewoner ben. Volgens hun zijn dat kinderziektes, maar meer dan dat hoor ik niet van ze. Ik vind dat ik meer dan genoeg recht heb op mijn borg.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag