Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Momenteel wonen wij (drie personen) in een studentenhuis waarvan we de huur exclusief betalen. We hebben echter alleen enkel glas in het huis zitten waardoor de gasrekening elk jaar te hoog uitvalt door hoge stookkosten.
Als dit glas wordt vervangen door dubbel glas zal ons dat een hoop schelen.
De vraag is kunnen wij dit van de huurbaas eisen? (We betalen in totaal €225 euro aan servicekosten per maand en zien daar eigenlijk niets van terug.)

De aanwezigheid van enkel glas is volgens het Gebrekenboek van de Huurcommissie geen gebrek. Bovendien had u vóór het aangaan van de huurovereenkomst (bezichtiging vooraf) al kunnen zien dat de woning enkel glas had.

Het ontbreken van enkel glas is alleen dán een gebrek, als sprake is van een relatief modern pand dat volgens de regelgeving dubbel glas moet hebben. Voor oudere panden geldt dat in de regel niet. De gemeente kan u hierover meer vertellen: ik adviseer u een afspraak te maken bij de afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente, zodat aan de hand van het Bouwbesluit kan worden nagegaan welke isolatievoorschriften voor deze woning gelden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag