Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Momenteel heb ik een conflict met mijn zorgverlener. Deze heeft vanwege het conflict mijn zorg direct stopgezet waardoor ik ineens zonder hulp kom te zitten wat absoluut niet goed voor me is en ook niet kan. Dit weet de zorginstelling ook (!!). Daarnaast huur ik een huis via de zorgverlener. De zorgverlener heeft mij nu via een aangetkende brief direct de verhuur opgezegd en geƫist dat ik binnen een maand dien te verhuizen. Dit is uiteraard schier onmogelijk.

De zorgverlener is zo vijandig dat ondanks dat er een conflict gaande is op zorggebied hij dit ook direct koppelt aan mijn huurhuis. Ik voel mij erg bedreigd hierdoor.

Ik heb een huurcontract waarin staat dat het doel is "aangewezen zelfstandige woonruimte in het kader van woonbegeleiding". De zorgovereenkomst (die de zorginstelling altijd laat toestuurt) heb ik nog niet ondertekend en er zijn ook nog geen zorg-facturen betaald door mij (dit nogmaals doordat zij de zorgovereenkomst nog niet toegestuurd hadden. Dit hebben ze pas meegezonden met de aangetekende brief met als doel mij die overeenkomst nog even te laten ondertekenen en de facturen nog te betalen.

Graag wil ik weten of men mij zo uit huis kan zetten, wat ik er tegen kan doen en hoe ik dit aan dien te vechten.

Met de betreffende mensen om de tafel zitten is zeer moeilijk en voel ik mij ook niet veilig onder en heb dit in het verleden bij een ander incident al eens gedaan, maar zonder succes.

Laat u mij svp zsm weten wat ik kan doen. (ik heb een rechtsbijstandsverzekering; normaal lopen rechtsgeschillen in de PGB-zorg via de Sociale Verzekeringsbank, maar ik heb dus nog geen zorgovereenkomst getekend.

Tot slot ben ik zeebeer aangedaan en half getraumatiseerd door de hele gebeurtenis (u moet begrijpen dat ik voor mijn trauma's uit het verleden bij deze zorginstelling heb aangeklopt en hun hiervoor heb gevraagd mij te helpen , maar in plaats daarvan maken ze mij alleen maar verder kapot (!!). Mijn vraag hierover is of ik ze evt kan aanklagen voor letselschade).

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft moet u dit geschil daar direct melden en er mag op grond van de verzekeringsvoorwaarden meestal ook niemand anders u nu gaan helpen. Voldoet u hier niet aan dan loopt u de kans dat de rechtsbijstandsverzekering u niet wil helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb navraag gedaan bij de SVB (sociale Verzekeringsbank) en deze geeft te kennen dat iedere PGB-budgethouder automatisch voor rechtsbijstand verzekert is, ook voor deze conflicten.

Daarnaast heeft de betreffende zorgverlener mij een aangetekende brief geschreven met daarin o.a. vernoemd dat ik mijn woning dien te verlaten over1 maand. Hierop zal ik antwoorden zoals aangegeven staat bij het juridisch loket (die aangeeft dat een verhuurder een wettelijke opzegtermijn heeft van 3 maanden, dus mijn verhuurder mag dit helemaal niet doen!!).

Dus wat het zorggedeelte beftreft zal ik dit aangeven bij de SVB. Wat het huurgedeelte betreft: dien ik dat apart aan te geven via mijn eigen rechtsbijstandsverzekering?


Als ik u goed begrijp heeft u geen rechtsbijstandsverzekering maar ik denk dat de SVB bedoeld dat u via het juridisch loket aanspraak kunt maken op gefinancierde rechtshulp. Dus u kunt het beste u melden bij het juridisch loket die helpen u dan verder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag