Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

Mn vriend en ik hebben 1 januari jl een ernstig auto ongeluk gehad, hierdoor heb ik nu een whiplash, geld terug gekregen van tegenpartij alleen nu blijkt dat ikzelf niet verzekerd was voor inzittende verzekering, ik zou geld krijgen (voorschot op medicijnen) alleen krijg nu niks nada noppes dom dom natuurlijk ik weet het...
is er een mogelijkheid dat ik via iets anders aanspraak kan krijgen op mijn letselschade?
Bedoel heb al zeker 150€ uitgegeven aan medicijnen die niet vergoed worden..Graag uw hulp hierbij? Mvg
Renkema

Allereerst wens ik u voorspoedig en algeheel herstel toe.
In de situatie dat een ander aansprakelijk is voor de aanrijding, kunnen u en uw vriend deze aansprakelijk stellen voor uw (letsel)schade. Als de bestuurder zelf veroorzaker is van het ongeval en er geen schadeverzekering inzittende werd gesloten, kunt u als inzittende aanspraak maken op een schuldloze derdenregeling. Als u zelf bestuurder was lukt dat niet.
Let ook op dat u misschien aanspraak kunt maken op een ongevallenverzekering.
Mocht u meer hulp/advies nodig hebben, belt u dan gewoon even.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig herstel toe.

U schrijft dat u het geld terug hebt gekregen van de tegenpartij. Daaruit maak ik op dat de aanrijding de schuld van uw tegenpartij is. Indien dat het geval is, moet de tegenpartij ook uw letselschade vergoeden. Nu is het verhalen van letselschades niet gemakkelijk. Ik adviseer u dan ook om een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Indien tegenpartij aansprakelijk is, dan moeten zij naast de schade ook de advocaatkosten aan u vergoeden. Diens bijstand kost u dan feitelijk niets.

Wanneer u in de omgeving van het Westland woont, dan sta ik u graag bij. U kunt contact met mij opnemen via de knop "direct contact", voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Beoordeel dit antwoord:

Ik wens u en uw vriend (ik weet niet of ook hij letsel heeft opgelopen) een goed herstel toe. U kunt inderdaad de (verzekering van de) auto die jullie heeft aangereden rechtstreeks aanspreken. Het hangt er dan van af of de bestuurder van die auto een verkeersfout heeft op grond waarvan deze aansprakelijk is voor uw schade. Als dat niet het geval is kunt u de aansprakelijkheidsverzekeraar aanspreken van de auto waarin uw als inzittende meereed. Dat geldt niet als u zelf bestuurder was.
Hebt u meer vragen, of wilt hulp bij het verhalen van uw schade, neemt u dan gerust contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag