Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo, mijn zus regelde de geld zaken van mijn ouders( ze had een volmacht op de rekening), maar ze heeft ook voor haar zelf geld van de bankrekening van mijn ouders afgenomen en op een persoonlijke rekening gezet. Is dit diefstal? Mijn broer heeft 10 geleden een grote lening van mijn ouders gehad ( vermoedelijk zonder contract). En wat kan ik hier aan doen? Mijn beide ouders zijn overleden (allebei hadden ze de ziekte van Altzeimer) en de erfenis is nog niet verdeeld. Ik woon in het buitenland en tot nu toe heb ik weinig of geen informatie over de erfenis. Ik weet niet hoeveel er is. Ik heb geen verklaring (document) dat mijn ouders overleden zijn. Ik weet niet of er al een notaris is ingeschakeld. Mijn zus reageert niet op mijn emails en mijn broer heeft ook heel weinig informatie. Kunt U mij adviseren?

u weet toch nog wel wat: zoals dat uw zuster geld van de rekening van uw ouders heeft opgenomen en op haar eigen rekening heeft gezet. Dat is niet zomaar diefstal.
Uw probleem vereist een systematische aanpak: was er een testament zo ja wat is de inhoud daarvan, is er een executeur aangesteld, wanneer heeft het overlijden plaatsgevonden, had uw zuster een notariƫle volmacht, hoe weet us dat van die lening aan uw broer. hoe weet u dat die lening niet is terugbetaald. het eerste wat gedaan moet worden: verklaring van overlijden opvragen bij de gemeente, vervolgens navragen bij het ctr of er een testament was en daarna bij de betreffende notaris een kopie van dat testament opvragen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw zus moet verantwoording afleggen aan de overige erfgenamen, en dus ook aan u, voor het door haar geregelde betalingsverkeer. Heeft zich ze geld zo maar toegeeigend, dan moet ze dat terugbetalen.
Zie: ECLI:NL:RBHAA:2011:BV2110 Rechtbank Haarlem, 16-11-2011, 177423 / HA ZA 11-85

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag